2010-12-09

Szenzorhálózatok, adatbányászat, adatintegráció, automatikus képelemzés, passzív és aktív RFID eszközök, önkéntesek mint adatgyűjtők

Szenzorhálózatok, adatbányászat, adatintegráció, automatikus elemzés, passzív és aktív RFID eszközök, polgárok és felhasználók mint az adatgyűjtés, azonosítás és helymeghatározás önkéntes közreműködői , neogeography, alkalmazások.
Várható, hogy mindezek a mobil infokommunikációs technológiák fejlődésével, a nagyteljesítményű feldolgozási megoldásokkal, az internet és a szociális hálózatok révén, - nagymértékben az úttörő és innovatív vállalkozásoknak köszönhetően -  interoperábilisan hamarosan összekapcsolódnak. Az iPhone-ba legalábbis a felhasználók igényének véleménykutatása szerint - hamarosan RFID kerül és ez várható a vetélytársaknál is. A digitális korszak K+F eredményei gyorsabban épülnek be a hétköznapi alkalmazásokba, mintsem a politikai, gazdasági, szociális, jogi, üzleti, oktatás-képzési hatásokra és kihívásokra fel lehetne készülni. Az alkalmazási területek határtalanok.
A területek fontos forráshelyeinek és kiadványainak linkjei - folyamatos bővítéssel - hamarosan ezen a blogon. HUNAGI tagok és partnerek hozzájárulásait, javaslatait is várjuk. 

Nincsenek megjegyzések: